Valetudo Dubrovnik - Naslovna

Valetudo Dubrovnik

Valetudo | 04.07.2012. u 10:30h

Valetudo u Berlinu

Ponekad se Hrvat zapita: „Može li se išta dogoditi bez nekakvog lobiranja ,veza i je li moguće doći do uspjeha samo radom, hrabrošću i vjerom u ono što radiš?"
Odlazak Valetuda u Berlin je čisti dokaz da još uvijek postoje ljudi koji cijene dobru glazbu i kojima je stalo do kvalitete.
Naime, odabrani smo od strane hrvatskog veleposlanstva u Saveznoj Republici Njemačkoj da uveličamo proslavu Dana državnosti u Berlinu. Malo smo ostali zatečeni kad je stigao upit na naš mail. Zašto baš mi, zašto ne neka klapa, pa one su sad in... Znali smo da ćemo tamo dobiti odgovor i nije nam bilo druge nego pakuj bagaje i via Berlin.
Avionom do tamo, avionom nase , vrhunski hotel, prava svirka. Kakvi Rolling Stones-i, mi smo prave face he he he….
Na aerodromu nas je čekala gđa Božić, članica hrvatskog veleposlanstva koja se brinula o nama za vrijeme našeg boravka u Njemačkoj. Kad smo se smjestili, pojeli nešto, osvježili se, na redu je bio sastanak sa veleposlanikom . Nakon prijema dobrodošlice kroz ugodnu čašicu razgovora dotaknuli smo se razloga našeg dolaska.
Naš veleposlanik dr. Miro Kovač je rekao da su htjeli ovaj put predstaviti Hrvatsku i Dubrovnik, ne samo kao zemlju vina, maslina i „dalmatinske pisme" , nego im je trebalo nešto što će biti spoj urbanog i tradicionalnog. Na temelju ponude koju je dostavio Grad Dubrovnik, veleposlanik se bez dvojbe odlučio za Valetudo.
Oko šestotinjak uzvanika koji su predstavljali cijelu Europu uživalo je u našoj svirci. Nakon nastupa uslijedili su komplimenti , ponude ...
Što reći, u Berlinu nema zavisti, ako vrijediš svi te traže što je sasvim logično. Mislim da je njihov međuljudski odnos razlog uspjeha, jer to je korijen svih ostalih odnosa. Oni sebe cijene , s njima možeš jako brzo uspostaviti izvrstan, premda površan odnos. Za neko „produbljivanje“ potrebno je 10 godina i to sve za razliku od nas koji se odmah otvorimo do kraja i onda se svađamo i mrzimo do kraja života.

Natrag

Vrh